Vit choklad pannacotta med lime och hallonsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Snabb, enkel och underbart god efterrätt, som är svår att misslyckas med.

Ingredienser

  • 4-5 dl vispgrädde
  • 40 g vit choklad
  • 1 lime
  • Hallon (till garnering och såsen)
  • 1 dl gelesocker
  • 1 msk strösocker
  • citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Mät upp 4-5 dl grädde i en kastrull, riv i skalet av en limefrukt (fint rivet) och ha i gelesockret.
    2. Smält chokladen antingen i mickron eller över vattenbad, ha i detta i kastrullen med grädden, sockret och limeskalen. Låt koka i ca 30 sekunder. Häll upp i dessertglas eller andra passande formar, ställ kallt i ca 1 ½ - 2 timmar.
    3. Ha i hallonen i en skål, pressa i saften ur limefrukten du rivit skalet av och ha i strösockret, mosa hallonen tills det blivit en sås ställ kallt och ha sedan över den över pannacottan innan servering. Lägg gärna på något blad citronmeliss och några hela hallon för att få en fin dekoration
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben