Vit chokladbrownie

Serverar: 20 portioner

Denna kaka fick vi hos min svägerska på ett kalas och den är så god! Dubbla gärna glasyren så blir det ännu godare!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 70 g grovhackade valnötter
  • Glasyr
  • 1/4-½ dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • 1 msk rivet citron eller limeskal
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i kastrull, dela chokladen och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjöl, valnötter och smörblandningen. Rör till en jämn smet. Häll i smord och bröad form, ca 20x20cm. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter i 150 grader. Kakan ska vara lite kladdig när du tar ut den. Låt den svalna.
    2. Glasyr: Koka upp grädden i kastrull. Rör ner chokladen i grädden så den blir tjock. Ju mindre grädde desto tjockare glasyr. Ta glasyren av värmen och tillsätt rivet citron eller limeskal.
    3. Bred över kakan och skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben