En krämig och härlig glass som serveras med gyllene kolasås och färska hallon. Monika Ahlberg står bakom skapelsen.
Receptet är från boken Monikas bästa menyer - för våren.
Ingredienser
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
100 g mörk choklad
Guldsås
1 ½ dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk strösocker
½ dl ljus sirap
1 msk smör
Garnering
1 ask färska hallon (200 g)
Instruktioner
Smält den vita chokladen i ett vattenbad.
Vispa grädden, men inte alltför hårt.
Tillsätt äggulorna till chokladen och vänd ner grädden.
Hacka den mörka chokladen grovt och blanda ner den i den vita chokladblandningen.
Häll upp glassmeten i portionsformar eller i en bunke.
Ställ i frysen, minst 4 timmar.
Tillred guldsåsen.
Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull.
Koka upp och låt koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, ca 10 minuter. Lägg i smöret och rör om.
Tag ut glassen ur frysen en stund före servering.
Ringla över guldsåsen och garnera med hallonen.