Vit chokladglass med guldsås och hallon

Serverar: 6 portioner

En krämig och härlig glass som serveras med gyllene kolasås och färska hallon. Monika Ahlberg står bakom skapelsen. Receptet är från boken Monikas bästa menyer - för våren.

Ingredienser

  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 100 g mörk choklad
  • Guldsås
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 msk smör
  • Garnering
  • 1 ask färska hallon (200 g)
  • Instruktioner

    1. Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Tillsätt äggulorna till chokladen och vänd ner grädden. Hacka den mörka chokladen grovt och blanda ner den i den vita chokladblandningen.
    2. Häll upp glassmeten i portionsformar eller i en bunke. Ställ i frysen, minst 4 timmar.
    3. Tillred guldsåsen. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull.
    4. Koka upp och låt koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, ca 10 minuter. Lägg i smöret och rör om.
    5. Tag ut glassen ur frysen en stund före servering. Ringla över guldsåsen och garnera med hallonen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben