Serverar: 16 portioner
Tid: 1 timme
Denna kladdtårta är underbar, det som gör den extra speciell är den svaga smak av konjak som lyfter tårtan till något extra... Den behöver inte serveras med grädde dock blir den komplett med exotiska frukter.....
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen fint. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad/smör smeten, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan svalna och ställ i kylen. Undertiden gör glasyren, Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren "halv-stelna" i ca 15 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.
fgh