Vit chokladmarängbakelse

Serverar: 10 portioner

Dessa eleganta marängbakelser med moussefyllning görs i små ugnssäkra formar, såkallade cocettformar. Underbara bakelser som njuts av varje tugga. Går att göra i förväg.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • ½ tsk ättikssprit, 12%
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • Fyllning
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 300 g vit choklad
  • 3 äggulor
  • Rivet skal av 2 lime
  • 2 msk pressad lime
  • Garnering
  • Hyvlad vit choklad
  • Färska bär eller frukt tex. Jordgubbar
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och vispa tills smeten är tjock ovh blank. Vänd ner ättikssprit och majsstärkelse.
    3. Markera 10 ringar på ett bakplåtspapper, ca 8 cm i diameter. Bred ut smeten i ringarna. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.
    4. Stäng av ugnen och låt marängbottnarna stå kvar i ugnens eftervärme ca 2 timmar.
    5. Låt bottnarna kallna och lägg dem i cocettformar, ca 8 cm i diameter. Korsa gärna 2 remsor bakplåtspapper i botten på formarna så blir bakelserna lättare att lyfta upp.
    6. Fyllning: Halvera och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Vispa grädden.
    7. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa upp äggulorna lätt. Tillsätt chokladen under kraftig vispning. Rör i grädde, vaniljfrön, limeskal och limesaft.
    8. Fördela moussen på marängbottnarna. Frys ca 3 timmar. Ställ formarna i kylen ca 10 minuter före servering. Lossa bakelserna ur formarna. Garnera med vit choklad, bär eller frukt samt mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben