Vit chokladmoussedessert

Serverar: 6 portioner

God som den är eller att doppa färsk frukt i...

Ingredienser

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker, äkta
  • 6 st äggulor
  • 2 dl socker
  • 200 g vit choklad
  • 5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Blanda den mindre mängden vispgrädde med mjölken i en gryta. Koka upp.
    2. Rör ihop socker och äggulor.
    3. Häll hälften av mjölkblandningen över äggsmeten och rör ihop. Häll ssedan tillbaks allt i grytan.
    4. Låt blandningen sjuda tills den blir krämig.
    5. Hacka chokladen och låt den smälta ner i krämen. Låt krämen svalna.
    6. Vispa resterande grädden lätt ihop med vaniljsockret. Blanda försiktigt kräm och vispad grädde.
    7. Häll upp i skålar och låt stå svalt ca 2 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben