Vit chokladpaj

Ljuvlig paj som uppskattas av både stora och små! Kan med fördel förvaras i frysen för ett oväntat besök. Snacka om förvåning när man plockar fram något sånt i alla hast!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 150 g philadelphiaost
  • 150 g mascarponeost
  • 1 ½ dl grädde (ej vispad)
  • ¾ dl socker
  • 300 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till pajen. Tryck ut pajdegen i en form. Kräver en form med hög kant och avtagbara kanter för att kunna serveras i snygga bitar. Baka pajskalet i ugnen i 225º, ca 10-15 minuter.
    2. Blanda ostarna med grädden och sockret. Smält chokladen enligt anvisning på förpackningen. Rör ner den smälta chokladen i smeten. Häll i pajskalet, låt stelna minst 3-4 timmar i kylskåpet.
    3. Serveras till hallon och melonkulor och gärna en klick vispgrädde eller vaniljglass!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lottahandfast 14 juni 2011

    Underbart recept! Så himla god! Brukar dekorera med flisad vit choklad, lite"sockerpärlor", physsalis och mums!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben