Ljuvlig paj som uppskattas av både stora och små! Kan med fördel förvaras i frysen för ett oväntat besök. Snacka om förvåning när man plockar fram något sånt i alla hast!
Ingredienser
Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning
150 g philadelphiaost
150 g mascarponeost
1 ½ dl grädde (ej vispad)
¾ dl socker
300 g vit choklad
Instruktioner
Blanda ihop ingredienserna till pajen. Tryck ut pajdegen i en form. Kräver en form med hög kant och avtagbara kanter för att kunna serveras i snygga bitar. Baka pajskalet i ugnen i 225º, ca 10-15 minuter.
Blanda ostarna med grädden och sockret. Smält chokladen enligt anvisning på förpackningen. Rör ner den smälta chokladen i smeten. Häll i pajskalet, låt stelna minst 3-4 timmar
i kylskåpet.
Serveras till hallon och melonkulor och gärna en klick vispgrädde eller vaniljglass!
Underbart recept! Så himla god! Brukar dekorera med flisad vit choklad, lite"sockerpärlor", physsalis och mums!!