Vit chokladsås till fruktsallad

Serverar: 6 portioner

Supergod sås som serveras till fruktsallad. Gärna exotiska frukter.

Ingredienser

  • 100 g vit blockchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i kastrull eller i en skål i mikrovågsugn. Låt chokladen svalna något. Blanda grädde, ägg och florsocker och vispa pösigt. Blanda i chokladen och ställ kallt innan servering. Slå upp salladen och ringa chokladkrämen över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Guhawi 20 april 2008

    God krämig sås som trots sin mängd grädde inte smakade fet. Väldigt mycket vaniljsmak trots att det inte är vanilj när den. Den kommer vi helt klart göra fler gånger. //Guwhai

    marwis 1 november 2009

    Underbar sås! Har gjort den vid ett flertal tillfällen och har bara fått beröm!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben