Vit glögg med portvin

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Om du är trött på traditionell glögg så är det här ett nytt recept. Använd gärna ett lätt blomsteraktigt frascati vin.

Ingredienser

  • 1 flaska vitt vin
  • 1 dl vitt portvin
  • 2 dl vatten
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 kanelstänger
  • 6 kardemummakapslar
  • 2-3 msk honung
  • 150 g valnötter
  • 100 g russin sultan
  • apelsinfileér
  • Instruktioner

    Vatten, hackad ingefära, kanel och kardemumma kokas sakta i en gryta ca 15 minuter. Låt det stå och dra över natten. Blandingen silas och hälls i vinet som tillsammans med honung och portvin värms upp. Obs! Får inte koka. Serveras med russin, valnötter och apelisfileér.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben