Vit kladdkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

Denna är mkt smarrig. Och man kan byta ut den till den chokladsort man gillar mest.

Ingredienser

  • 250 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 msk konjak eller vatten
  • GLASYR
  • 150 g vit choklad
  • 1/2 dl grädde
  • florsocker
  • Instruktioner

    1. *Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och låt svalna ngt. Tillsätt chokladen ,rör tills det smälter. Vispa ägg & socker poröst. Rör i chokladsmeten,konjak,mjöl. Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Låt kakan svalna & ställ i kylen.
    2. * Hacka chokladen . Koka upp grädden. ta av från värmen 6 låt svalna ngt. Rör i chokladen så den smälter. Låt glasyren halvstelna ca 5 min i kylen. Brde den över kakan & låt stelna helt i kylen. Sikta florsocker över kakan när det stelnat.
    3. TIPS!!
    4. *Gör gärna kakan en dag innan då blir den godare.
    5. *Man kan byta ut den vita chokladen mot ljus choklad,apelsinchoklad eller varför inte mintchoklad.
    6. *Servera gärna med exotiska frukter & grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben