Vit kladdkaka med blåbär

Serverar: 8-10 portioner

Kladdkaka i all ära, här med vit choklad och söta blåbär. Serveras med en fluffig, ljusrosa hallongrädde.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 dl färska blåbär
  • Servering
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen i bitar och rör tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smöret, vaniljsocker och mjöl.
    3. Häll upp smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Strö över blåbären. Grädda i 15 minuter. Kakan ska vara kladdig. Låt kallna.
    4. Vispa grädden och vispa i hallonen på slutet. Garnera kakan med grädden eller servera den till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben