Kladdkaka i all ära, här med vit choklad och söta blåbär. Serveras med en fluffig, ljusrosa hallongrädde.
Ingredienser
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
1 dl färska blåbär
Servering
1½ dl vispgrädde
1 dl hallon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen i bitar och rör tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smöret, vaniljsocker och mjöl.
- Häll upp smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Strö över blåbären. Grädda i 15 minuter. Kakan ska vara kladdig. Låt kallna.
- Vispa grädden och vispa i hallonen på slutet. Garnera kakan med grädden eller servera den till.
Liknande recept
Kommentarer (0)