vit kladdkaka med granatäpple och chilichokladsås

En annorlunda kladdkaka med sting

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk grenadine
  • 1 granatäpple
  • Ca ½ dl kokosflingor
  • Smör till formen
  • ½ chilifrukt
  • 25 g smör
  • 2 msk grädde
  • 3 msk ljus sirap
  • 200 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form och bröa den med kokosflingor. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vit choklad, ägg, socker och mjöl. Rör ner grenadine och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Garnera kakan med granatäpplekärnor.
    2. Hacka chilin grovt, använd även kärnorna. Smält smöret och tillsätt grädden. Lägg i chilin. Ta från värmen och låt stå och dra 10 minuter. Fiska upp chilin och rör ner sirap och choklad, fortsätt röra tills chokladen smält. Servera såsen till kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben