Otroligt god kladdkaka som min mor hittade receptet på i en tidning. Vi bakade den till barnens födelsedag tillsammans med några andra tårtor och kakor och denna var tveklöst bäst.
Ingredienser
200 g smör
200 g vit choklad
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk rivet limeskal
2 msk limesaft
2 msk färskriven ingefära
2 dl vetemjöl
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Täck bottnen på en springform, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull och ta bort kastrullen från värmen. Bryt chokladen i småbitar och lägg i det varma smöret och rör tills chokladen har smält.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladsmöret och övriga ingredienser.
Häll smeten i formen och grädda sedan i nedre delen av ugnen 20-30 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha kakan).
Servera kakan avsvalnad eller kall med vispad grädde.