Vit kladdkaka med lime och ingefära

Serverar: 10 portioner

Otroligt god kladdkaka som min mor hittade receptet på i en tidning. Vi bakade den till barnens födelsedag tillsammans med några andra tårtor och kakor och denna var tveklöst bäst.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 2 msk limesaft
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck bottnen på en springform, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull och ta bort kastrullen från värmen. Bryt chokladen i småbitar och lägg i det varma smöret och rör tills chokladen har smält. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladsmöret och övriga ingredienser. Häll smeten i formen och grädda sedan i nedre delen av ugnen 20-30 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha kakan).
    2. Servera kakan avsvalnad eller kall med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben