Vit kroppkaka i springform

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En vit kroppkaka som bakas i springform och skärs i tårtbitar vid servering! Vi tycker fläsk är för fett, så vi lagade med kassler. Servera med lingonsylt och vit sås, grädde eller smält smör.

Ingredienser

  • Deg
  • 1kg kall kokt potatis
  • 150g rå potatis
  • 1 ägg
  • 2,5dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 150g gul lök
  • 500g kassler eller rimmat sidfläsk
  • 1-2 tsk nymortlad kryddpeppar
  • Instruktioner

    Tärna kött och lök. Används fläsk så bryn det i en torr stekpanna. Tillsätt löken och fräs mjuk. Används kassler så fräs löken mjuk för sig, i matfett eller utan. Riv den råa potatisen och pressa den kokta ner i en stor bunke. Tillsätt ägg, mjöl och salt och blanda till en jämn smet. Häll hälften av potatissmeten i en springform. Häll fyllningen över smeten och täck med resterande potatissmet. Grädda ca 35minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben