Vit sparrissoppa

Serverar: 4 portioner

Kanske inte det mest frestande foto, men smaken mina kära medmänniskor, smaken är himmelsk! Tur att vi har Morberg som introducerar vit sparrissoppa till våra gommar. Liten ändring är gjord.

Ingredienser

  • 500 g vit sparris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 - 4 salladslökar
  • 2 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • Flingsalt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skär av den nedre delen på sparrisen. Skala sparrisarna noggrant, börja cirka 3 cm från toppen. Koka sparrisskalen i buljongen i cirka 5 minuter. Sila av skalen och ställ buljongen åt sidan. Skär av sparrisknopparna och lägg dem åt sidan. Skär resten i 1 cm bitar. Hacka det vita på löken och fräs med smör i en kastrull tillsammans med de skurna sparrisstängerna. Tillsätt vin, grönsaksbuljong och grädde. Koka upp och rör om då och då. Sänk till svag värme och låt soppan sjuda i 10 - 15 minuter utan lock. Mixa soppan och smaka av med salt och vitpeppar. Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten i 3 - 4 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben