Vitchokladspannacotta med passionsfruktsgelé

Serverar: 4 portioner

Jag gillar pannacotta och jag gillar passionsfrukt, detta var gudomligt gott.......rekommenderas varmt.

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk äkta vaniljsocker alt. vaniljstång
  • 100 g vit choklad
  • 2 gelatinblad
  • Passionsfruktgelén
  • 4 st passionsfrukter
  • 1 1/2dl vatten
  • 1 gelatinblad
  • 1-2 msk socker
  • Dekoration
  • Ex. jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Börja med pannacottan: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka sönder chokladen.
    2. Koka upp grädden och vaniljen, vispa ner gelatinet och sedan chokladen, rör om till chokladen har smält.
    3. Låt svalna något , häll sedan upp i portionsskålar, Ställ svalt i minst 2-3 timmar.
    4. Passiongelé: Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
    5. Dela och gröp ur passionsfrukterna i en panna, tillsätt vatten och socker, låt koka upp. Sila bort kärnorna och vispa sedan ned gelatinet. Låt svalna.
    6. Här skar jag jordgubbar i skivor och lade på den kalla pannacottan och sedan fördelade jag gelén över jordgubbarna. Låt stå kallt tills gelén har tagit ihop.
    7. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gullis88 7 januari 2013

    Första pannacottan jag gjort. Denna kommer jag verkligen att göra om. Supergod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben