Vitchokladspannacotta med passionsfruktsgelé
Jag gillar pannacotta och jag gillar passionsfrukt, detta var gudomligt gott.......rekommenderas varmt.
Ingredienser
5 dl vispgrädde
1 tsk äkta vaniljsocker alt. vaniljstång
100 g vit choklad
2 gelatinblad
Passionsfruktgelén
4 st passionsfrukter
1 1/2dl vatten
1 gelatinblad
1-2 msk socker
Dekoration
Ex. jordgubbar
Instruktioner
- Börja med pannacottan:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka sönder chokladen.
- Koka upp grädden och vaniljen, vispa ner gelatinet och sedan chokladen, rör om till chokladen har smält.
- Låt svalna något , häll sedan upp i portionsskålar, Ställ svalt i minst 2-3 timmar.
- Passiongelé:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
- Dela och gröp ur passionsfrukterna i en panna, tillsätt vatten och socker, låt koka upp. Sila bort kärnorna och vispa sedan ned gelatinet. Låt svalna.
- Här skar jag jordgubbar i skivor och lade på den kalla pannacottan och sedan fördelade jag gelén över jordgubbarna. Låt stå kallt tills gelén har tagit ihop.
- Ät och njut.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Första pannacottan jag gjort. Denna kommer jag verkligen att göra om. Supergod!