Limecheesecake med passionfruktsgelé

Serverar: 8 portioner

Denna cheesecaken är härligt syrlig och läskande. Man kan servera med eller utan passionsfruktgelé. Jättegod att servera med färsk frukt eller cocktailblandning.

Ingredienser

  • Botten
  • 12 fullkornsdigestivekex
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 6 tsk gelatinpulver
  • 1 dl vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl creme fraiche light
  • 400 g färskost ex. philadelphiaost light
  • 1 ½ dl extra fint strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-3 limefrukter
  • Passionsfruktsgelé
  • 2 passionsfrukter
  • 3/4 tsk gelatinpulver
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Enklast är att använda en matberedare och mixa smör och kex till en degig massa. Du kan också bryta kexen och mosa ihop med smöret i en bunke.
    2. Du kan mikra smöret lite innan så att det blir mjukt.
    3. Tryck ut cheesecakebotten i en rund springform.
    4. Mixa ägg och socker i matberedaren eller med en visp (eller för hand).
    5. Blanda i creme fraiche, färskost, vaniljsocker till en jämn smet.
    6. Skölj och riv skalet av limefrukterna. Pressa ut saften och lägg i en stor mugg. Tillsätt 1 dl vatten. Rör ner gelatinpulvret och låt det svälla några minuter. Ställ muggen i hett vatten så att geletinet löses upp.
    7. Häll juice- och geletinvattnet i fin stråle i ostmassan under fortsatt omrörning. Häll smeten i formen.
    8. Ställ in limecheesecaken i kylen i minst 4 timmar, gärna över en natt, att stelna.
    9. När cheesecaken har stelnat är det dags att göra passionsfruktsgele att garnera med.
    10. Lägg vattnet i en stor mugg och låt geletinpulvret svälla i några minuter.
    11. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Blanda socker, vatten och passionsfrukt i en kastrull och värm den. Tillsät det svälda gelatinpulvret och rör om (gelatinmassan löses upp i det varma vattnet).
    12. Häll passionsfruktsgelen över cheesecaken och låt stelna i kylen

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bodil56 26 augusti 2009

    Man kan också dekorera limecheesecaken med kiwi och mandarinklyftor som på bilden, istället för passionsfruktsgelen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben