Äppel- och limecheesecake med apelsingelé

Serverar: 12 portioner

Tid: 3 timmar

Ljuvlig efterrätt.

Ingredienser

  • BOTTEN
  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • FYLLNING
  • 5 blad gelatin
  • 6 äggulor
  • 200 g florsocker
  • 500 g färskost
  • 5 dl grädde
  • 1 dl mixade och passerade gröna äpplen
  • 0,5 dl limejuice
  • TOPPING
  • 6 dl färskpressad apelsinjuice
  • 5 blad gelatin
  • Instruktioner

    1. 1. Krossa kexen till bottnen och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut smulorna hårt i en form med löstagbara kanter. Grädda i 175° i ca 5 minuter. Låt svalna.
    2. 2. Blötlägg de fem gelatin-bladen till fyllningen i kallt vatten. Lättvispa grädden. Vispa äggulor och florsocker lätt och luftigt i ca 5 minuter. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg värme i mikron tillsammans med 1/2 dl av äppelmixen. Vänd försiktigt ihop alla ingredienserna till en luftig smet och häll den på bottnen. Ställ i kyl eller frys in.
    3. 3. Blötlägg de fem gelatin-bladen till toppingen i kallt vatten. Smält gelatinbladen på låg värme i mikron tillsammans med 1/2 dl av apelsinjuicen. Blanda med resten av juicen. Häll på tårtan och låt stelna i kyl cirka 2 timmar. Dekorera med vackra bär och blommor. Kakan tinar i kyl på cirka 2 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben