Limecheesecake med ricotta- och philadelphiaost

Serverar: 10 portioner

Det här receptet med lime är en uppfriskande och fettsnål variant av den klassiska cheesecaken.

Ingredienser

  • 3 msk margarin + margarin till formen
  • 125 g digestivekex
  • 500 g ricottaost
  • 100 g lätt Philadelphiaost
  • 1 dl strösocker
  • 6 msk färskpressad limesaft
  • 1 msk fint rivet limeskal
  • 1 äggvita
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform, ca 25 cm i diameter.
    2. Smält margarinet. Mixa kexen i en mixer till fina smulor. Blanda ner margarinet och mixa tills väl blandat. Lägg kexblandningen i formen och pressa ut till en jämn botten.
    3. Lägg ricottaost, Philadelphiaost, socker, limeskal och limesaft i en stor skål. Vispa ihop med en elvisp till en jämn smet. Tillsätt äggvitan och äggen och vispa tills allt är väl blandat.
    4. Häll smeten på kexbottnen i formen och jämna till ytan.
    5. Grädda i ugnen cirka 35 minuter tills den nästan är helt fast. Ta ut kakan och låt den svalna i formen. Kyl tills helt fast, cirka tre timmar. Lossa kakan från formen, skär i bitar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben