LIMECHEESECAKE MED JORDGUBBAR

Serverar: 8-10 portioner

Cheesecake med smak av både Jordgubb och lime

Ingredienser

  • 10 Classic Digestivekex Fullkorn
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 500 g kvarg
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • finrivet skal av 1 lime
  • Topping
  • 1 1/2 gelatinblad
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 4 msk strösocker
  • pressad saft av 1 lime
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kvarg, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 min. Låt kakan kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 tim innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kerstinkolmilan 25 november 2011

    Jag tycker att den var dålig. När jag satt in den i ugnen igen med fyllningen och då blev det aldrig klart. Bränt och dåligt.. Missnöjd... Men de ser gott ut på bilden! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben