Kokos- och limecheesecake

Vit choklad med lime smak finns i bakhyllan i din affär, märket är Fazer. Men man kan också bara använda vit choklad utan smaktillsats.

Ingredienser

  • Botten
  • 10 digestivekex
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk kokosflingor
  • 50 g smält smör
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 300 g Philadelphiaost
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • Glasyr
  • 100 g vit choklad med limesmak
  • 3/4 dl grädde
  • 1 msk riven kokos
  • Garnering
  • ½ lime i klyftor
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Ugn 185º.
    2. Krossa kexen och blanda med sockret. Tillsätt kokos och smör.
    3. Smörj en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och täck botten med kex smulorna. Platta till och sätt in i ugnen 5 minuter.
    4. Sänk ugnsvärmen till 175º.
    5. Vispa ihop ägg, socker, Philadelphiaost och kokosmjölk. Tillsätt limesaft och skal.
    6. Häll fyllningen i formen och grädda längst ner i ugnen i ca 40-45 minuter. Låt kallna.
    7. Hacka och lägg den vita chokladen i en bunke. Koka upp grädden, häll över chokladen och rör tills den har smält. Bred chokladen över kakan och ställ i kylen minst en timme.
    8. Strö över kokos. Garnera med limeklyftor och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben