Limecheesecake med jordgubbstopping

Serverar: 8-10 portioner

Lime och jordgubbar är en oslagbar kombination. Nästan lika god som chezz cake receptet

Ingredienser

  • 10 Classic Digestivekex Fullkorn
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 500 g Arla Köket Kesella kvarg
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • finrivet skal av 1 lime
  • Topping
  • 1 1/2 gelatinblad
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 4 msk strösocker
  • pressad saft av 1 lime
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 min. Låt kakan kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 tim innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Aems 4 januari 2010

    Tack för receptet, jag ska prova det snarast. Tycker det var så bra att man inte ska ha grädde i den.

    ploriloink 26 april 2011

    det står inget om kvargen?

    Monchichine 10 oktober 2011

    Ja kesellan? vart tog den vägen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben