Limecheesecake med mango och kokos

Serverar: 8-10 portioner

En enkel och snabbfixad kaka med krämig och god fyllning.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 300 g Digestivekex
  • 150 g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk mald kardemumma
  • Fyllning
  • 2 dl Philadelphiaost
  • 2 dl tjock yoghurt
  • 2 dl florsocker
  • 3 lime
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 mogen mango
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kör kexen i en matberedare. Smält smöret. Blanda ner smöret med sirap och kardemumma i kexsmulet. Kör samman och platta ut i en pajform. Grädda pajen i ca 10 minuter mitt i ugnen tills pajskalet fått aningen färg. Ställ att svalna.
    3. Fyllning: Vispa Phialdelphiaost med yoghurt och florsocker till en slät blandning. Tvätta limen noga och riv ner skalet från 2 lime, spara lite till dekoration. Pressa ner saften från 3 lime och blanda. Fyll det kalla pajskalet med krämen. Plasta och ställ i kylen i ca 30 minuter.
    4. Rosta kokosen gyllenbrun i en torr panna. Skala och skär mangon i mindre bitar. Dekorera pajen med mangobitar, rostade kokosflingor och limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben