Vitkålssallad med vitlök

mmmmm, så gott

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud
  • 1 1/2 dl olja
  • 3/4 dl vatten
  • 1/2 dl vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl yoghurt eller filmjölk
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk mejram
  • Instruktioner

    Skär vitkålen i tunna strimlor. Blanda olja, vatten, vinäger, dijonsenap, yoghurt och citronsaft i en mixer. Tillsätt vitlöken och kryddorna och vispa igen. Häll såsen över vitkålen och blanda väl. Den är godast dagen efter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben