Vitkålssoppa med köttfärs

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

Idealisk bjudmat för långväga gäster

Ingredienser

  • 3 l vatten
  • 2 vitkålshuvuden
  • 500 g köttfärs
  • 2-3 bitar köttbuljong
  • ca 6 potatisar, efter smak
  • 2 morötter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Mät upp ca 3 liter vatten i en kastrull och lägg i köttbuljongen. Skär vitkålen i strimlor. Koka upp vattnet med buljongen och lägg sedan i kålen. Låt koka tills kålen är halvmjuk. Tillsätt mera vatten vid behov. Under tiden bryn köttfärsen och smaksätt med salt och svartpeppar.
    2. Ansa morötterna och klyv i slantar. Lägg slantarna i soppan när kålen är nästan mjuk. Skala potatisen i klyftor och lägg i soppan när morötterna är halvmjuka. Lägg till sist i köttfärsen. Klart!
    3. Rätten är mycket händig att tillaga. Hur mycket vatten och vitkål man ska ha mäter man bäst genom att vattnet skall precis täcka nivån på vitkålen i kastrullen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben