En het och otroligt god gryta. Hur het den skall vara bestämmer man själv. I Mexico äter man den med tortillas och en god guacamole till.
Ingredienser
Bönorna
3 ½ dl svarta bönor
½ tsk bikarbonat
½ lök
1 morot
1 märgben
2 lagerblad
1 blekselleristjälk
2 grönsaksbuljongtärningar
Eller 2-3 brk kidneybönor á 400 g
Grytan
500 g grytbitar fläskkött
250 g chorizo, spansk typ
150 g bacon
1 stor lök
3 vitlöksklyftor
2 blekselleri stjälkar
2 morötter
2 lagerblad
1½ dl vitt vin
2 dl från bönkoket eller vatten
1 msk oregano
2-3 hela gröna chilipeppar
2 msk chili ancho style ( santa maria) eller efter smak
2-3 tsk chipotlepasta (santa maria) eller efter smak
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
2 köttbuljong tärningar
Olivolja till stekning
Salt
Wow! Den var verkligen god och lagom het. Tack!
Supergott! Använde dock grytbitar av nöt..de behövde lite längre tid på sig i grytan. T.o.m sonen åt utan att peta i maten (brukar inte gilla när det är ihopblandat)