Het mexikansk kycklinggryta (Pollo estofado)

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

En god rätt, som jag kommer ihåg sen barnsben, när jag var i Mexico som vuxen frågade jag kokerskan om recepten,så var så goda. p.s.Julia arbetade som kokerska i vår familj i över 30 år, en underbar duktig människa.d.s

Ingredienser

  • 1 stor kyckling styckad i mindre bitar
  • 1-2 stora lökar hackade
  • 3-4 vitlökar i små skivor
  • 2 röda paprikor (eller valfri färg)
  • 1 zucchini i små bitar ca 2x2 cm
  • 2-3 stjälkar blekselleri i små bitar
  • 1 stor morot
  • 1 brk tomater (helst passerade)
  • 1 dl kärnfria oliver delade (helst svarta)
  • 1 dl russin (helst sultan)
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk chilipeppar
  • 1 krm cayenepeppar
  • 1 msk basilika
  • 1 msk oregano
  • 1 l hönsbuljong ca
  • Olivolja att steka i
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 1½ dl hackad persilja att strö över
  • Instruktioner

    1. Börja med att bryna lök så den blir genomskinlig i en gryta, lägg i alla kryddor så att de får fräsa med ett par minuter, lägg i grönsakerna, rör om, sänk värmen.
    2. Bryn kycklingbitarna några i sänder i en stekpanna så att de får fin färg, lägg i dem i grytan med löken, häll på tomaterna, lägg i oliver och russin.
    3. Späd med buljong så att det knapp täcker och låt det småkoka i ca 45 min eller tills köttet nästan ramlar isär, smaka av ett par gånger under kokningen till önskad styrka. Strö över persilja.
    4. Serveras med buljongkokt ris eller potatis och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Nettie 5 april 2008

    Fantastiskt gott, vi och våra vänner åt så vi näst intill storknade.

    stompan 28 augusti 2009

    Supergott! Gillade verkligen kryddblandningen =) Jag skippade dock både russin och oliver plus att jag nog hade fel selleri i. Men men det blev supergott i alla fall och jag kan knappt vänta tills jag får testa nästa recept som jag sparat från dig =)

    Anton Berisha 3 mars 2022

    Det var ganska gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben