Het mexikansk kycklinggryta (Pollo estofado)
En god rätt, som jag kommer ihåg sen barnsben, när jag var i Mexico som vuxen frågade jag kokerskan om recepten,så var så goda.
p.s.Julia arbetade som kokerska i vår familj i över 30 år, en underbar duktig människa.d.s
Ingredienser
1 stor kyckling styckad i mindre bitar
1-2 stora lökar hackade
3-4 vitlökar i små skivor
2 röda paprikor (eller valfri färg)
1 zucchini i små bitar ca 2x2 cm
2-3 stjälkar blekselleri i små bitar
1 stor morot
1 brk tomater (helst passerade)
1 dl kärnfria oliver delade (helst svarta)
1 dl russin (helst sultan)
2 tsk malen kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen koriander
2 tsk chilipeppar
1 krm cayenepeppar
1 msk basilika
1 msk oregano
1 l hönsbuljong ca
Olivolja att steka i
Salt efter smak
Peppar efter smak
1½ dl hackad persilja att strö över
Instruktioner
- Börja med att bryna lök så den blir genomskinlig i en gryta, lägg i alla kryddor så att de får fräsa med ett par minuter, lägg i grönsakerna, rör om, sänk värmen.
- Bryn kycklingbitarna några i sänder i en stekpanna så att de får fin färg, lägg i dem i grytan med löken, häll på tomaterna, lägg i oliver och russin.
- Späd med buljong så att det knapp täcker och låt det småkoka i ca 45 min eller tills köttet nästan ramlar isär, smaka av ett par gånger under kokningen till önskad styrka. Strö över persilja.
- Serveras med buljongkokt ris eller potatis och ett gott bröd.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Fantastiskt gott, vi och våra vänner åt så vi näst intill storknade.
Supergott! Gillade verkligen kryddblandningen =) Jag skippade dock både russin och oliver plus att jag nog hade fel selleri i. Men men det blev supergott i alla fall och jag kan knappt vänta tills jag får testa nästa recept som jag sparat från dig =)
Det var ganska gott