Vörtbröd med dadlar och nötter

Serverar: 2 portioner

Stiligt och saftigt bröd med en massa godsaker i. Perfekt till julosten!

Ingredienser

  • 150 g dadlar
  • 1 flaska porter, 50 cl
  • 50 g jäst
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl mörk sirap
  • 250 g kesella kvarg
  • 1 msk salt
  • 2 msk malen pomerans
  • 1½ tsk malda nejlikor
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl dinkelflingor
  • 15 dl siktat dinkelmjöl, ca 800 g
  • 1½ dl dinkelflingor
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och grovhacka dadlarna. Värm portern till max 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt övriga ingredienser och arbeta 10 minuter till en smidig, lite kladdig deg. Låt jäsa 45 minuter.
    2. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk. KNåda degen lätt och dela den i 2 delar. Forma till 2 limpor och rulla dem i dinkelflingor. Lägg limporna i smorda formar, ca 1½ liter. Låt jäsa i 20 minuter.
    4. Sänk temperaturen till 200 grader och grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben