Vridna Pain Riche

Serverar: 4 portioner

Goda och saftiga både som smörgås och brytbröd

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 6 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 2 dl kruskakli
  • 8 dl rågsikt
  • ca 4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen. Tillsätt saltet. Ljumma vattnet till 37 grader. Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt kruskakliet och rågsikten och vetemjöl till lagom fast deg. Låt jäsa 60 minuter.
    2. Ta upp degen på bakbord och arbeta igenom den. Dela degen i fyra delar och baka ut den till längder lika långa som plåten. Vrid dem några varv och lägg på plåten. Låt jäsa ca 45 min.
    3. Grädda i 225 grade mitt i ugnen ca 10-15 min. Sätt gärna en skål med vatten på ugnsbotten så blir skorpan knaprigare.

    Liknande recept

    2 h 25 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben