Rågpain riche

Serverar: 4 portioner

Gott med en grov painriche

Ingredienser

  • 50 g Jäst
  • 5 dl Vatten; 37°
  • 1 msk Salt
  • 1 msk Olja
  • 1 msk Kummin
  • ca 6 dl Rågsikt
  • ca 6 dl Vetemjöl
  • Grovt rågmjöl till utbakningen
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och alla övriga ingredienser. Arbeta ihop en ganska lös deg. Täck över och låt jäsa ca 15 minuter. Ta upp degen och dela den i 4 delar. Kavla ut varje del i grovt rågmjöl till en avlång kaka, lika lång som plåten. Rulla ihop. Lägg dem på smord plåt. Låt jäsa utan bakduk ca 1 timme. Grädda i 250 graders ugnsvärme, i mitten av ugnen 15-20 minuter.

    Liknande recept

    2 h 25 min
    3

    Kommentarer (1)

    AnnaSaraForsmark 20 maj 2011

    Vad tror du om detta bröd då, den här var det kummin i, kan ju även ta någon annan krydda om man vill det, eller använda brödkrydda (tror att det är kummin, anis och fänkål i den kryddan)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben