Vridna rödbetsbaguetter

Serverar: 10-12 portioner

Bröden blir fint rödprickiga av rödbetorna. De passar bra att servera till en god höstsoppa.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 1½ dl kokt vetekross
  • 2 dl rivna rödbetor
  • 2 tsk salt
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk honung
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten, ca 37 grader. Tillsätt kokt vetekross, rivna rödbetor, salt, olja, honung och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
    2. Forma degen till avlånga bullar som vrids. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Grädda bröden mitt i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben