Vuxenkladdkaka med salta jordnötter och whisky

Serverar: 3 portioner

Härligt kladdig och knaprig med en touch av whisky.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1½ krm äkta vaniljpulver
  • ½ dl whisky
  • 1 dl grovhackade salta jordnötter
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj och bröa 3 små 12 cm eller en stor 22 cm form med löstagbar kant. Eller kläm fast ett bakplåtspapper i botten av formarna.
    3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt i en bunke. Blanda mjöl med kakao och vaniljpulver. Rör ner det med smör och whisky i äggsmeten.
    4. Häll smeten i formarna. Strö över grovhackade nötter. Baka de små kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter, eller en stor i ca 20 minuter. De ska vara lösa i mitten och färdiga i kanterna.
    5. Låt svalna lite och servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben