Härligt kladdig och knaprig med en touch av whisky.
Ingredienser
75 g smör
2 ägg
2 dl socker
1½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1½ krm äkta vaniljpulver
½ dl whisky
1 dl grovhackade salta jordnötter
Servering
Lättvispad grädde
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa 3 små 12 cm eller en stor 22 cm form med löstagbar kant. Eller kläm fast ett bakplåtspapper i botten av formarna.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt i en bunke. Blanda mjöl med kakao och vaniljpulver. Rör ner det med smör och whisky i äggsmeten.
Häll smeten i formarna. Strö över grovhackade nötter. Baka de små kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter, eller en stor i ca 20 minuter. De ska vara lösa i mitten och färdiga i kanterna.
Låt svalna lite och servera med lättvispad grädde.