Wienerbiff med aromsmör

Serverar: 4 portioner

Välj ut fina skivor av ox- eller kalvkött. Inga annorlunda kryddor eller grönsaker, men ändå jättegott!

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 4 citronskivor
  • Aromsmör
  • 2 msk smör
  • 1 msk riven pepparrot
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Rör fettet till aromsmöret mjukt och tillsätt pepparrot och rikligt med persilja. Forma smöret till en rulle och lägg den i kylskåpet.
    2. Hetta upp stekfettet och lägg i de kryddade biffarna. Låt dem bryna 2-4 minuter på varje sida, beroende på tjockleken.
    3. Lägg sedan upp dem på varmt serveringsfat. Skär aromsmöret i 4 skivor och dekorera biffarna med smörslantarna på citronskivor.
    4. Råstekt potatis eller pommes frites är delikat till men oxå kokta grönsaker eller gärna en tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben