Wienerbröd med ananas

Serverar: 8 portioner

De är lätta att baka, använd färdigköpt kavlad smördeg.

Ingredienser

  • ½ ananas, 400 g
  • 1 rulle kyld smördeg, 275 g
  • 100 g mandelmassa
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 50 g mandelspån
  • Ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader och ställ in en plåt.
    2. Skala och skiva ananasen tunt och skär sedan i mindre bitar.
    3. Rulla ut smördegen och dela den i åtta fyrkanter. Vik upp kanterna lite.
    4. Bland/mixa mandelmassa, crème fraiche och ägg till en kräm. Fördela mitt på smördegen. Lägg på ananasen. Strö över socker och mandelspån.
    5. Ta ut den heta plåten och lägg på smördegen.
    6. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter tills bröden fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben