Wienerbröd med ananas
Serverar:
8 portioner
De är lätta att baka, använd färdigköpt kavlad smördeg.
Ingredienser
½ ananas, 400 g
1 rulle kyld smördeg, 275 g
100 g mandelmassa
1 dl crème fraiche
1 ägg
1 dl råsocker
50 g mandelspån
Ägg till pensling
Instruktioner
Värm ugnen till 225 grader och ställ in en plåt.
Skala och skiva ananasen tunt och skär sedan i mindre bitar.
Rulla ut smördegen och dela den i åtta fyrkanter. Vik upp kanterna lite.
Bland/mixa mandelmassa, crème fraiche och ägg till en kräm. Fördela mitt på smördegen. Lägg på ananasen. Strö över socker och mandelspån.
Ta ut den heta plåten och lägg på smördegen.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter tills bröden fått fin färg.
Liknande recept
Fruktsmoothie med ananas, kiwi och vattenmelon
2
2-3
2
Fusk wienerbröd
4.5
50
21
Wienerbröd i långpanna
4.7
5
Grillröra med ananas
4
1
Thaigryta med kyckling, ananas och mynta
5
4
Berits "wienerbröd" i långpanna
4.7
20-25
41
Kalkon med ananas
5
4-6
Ananas paj
5-6
Thaigryta med kyckling, ananas och mynta
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!