Wraps med nötkött

Serverar: 8 portioner

Unna dig en mjuk tortilla med läckert saftig biff ackompanjerad av salsa och bönor. Servera som en förrätt eller lättare lunch.

Ingredienser

  • 2½ dl mexikansk salsa
  • 2½ dl röda bönor på burk, sköljda, avrunna
  • 350 g mört oxkött, flankstek eller ryggbiff
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 8 mjuka vetetortillas
  • 1 avokado
  • 1 dl strimlad isbergssallad
  • 1 dl färska korianderblad
  • 1 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Blanda salsan med bönorna i en liten skål och ställ åt sidan.
    2. Ansa köttet och skär det i 1 cm breda strimlor. Salta och peppra.
    3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek köttet på medelvärme cirka 5 minuter tills brynt runtom. Värm tortillabröden enligt paketets anvisningar.
    4. Halvera avokadon, gröp ur fruktköttet och skiva det. Portionera upp salsan och bönorna mitt på tortillabrödet. Lägg på biffstrimlorna, avokado, sallad och koriander. Vik in en sida av brödet för att få en botten och rulla ihop. Upprepa med resten av tortillabrödet. Lägg upp gräddfilen i en skål och servera bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben