Yoghurtbröd med tre sorters mjöl

Serverar: 2 portioner

ett lånat recept av http://www.matochodla.blogspot.se

Ingredienser

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 5 dl dinkelmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • ½ dl rågkross
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl hackad mandel
  • ½ dl hackade valnötter
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1½ tsk havssalt
  • 1 l yoghurt (eller filmjölk)
  • 4 msk mörk sirap
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två st brödformar och strö i lite grahamsmjöl. Hacka alla nötter. Blanda alla ingredienserna utan pumpafröna i en skål. Häll smeten i formarna och strö över pumpafröna. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben