Yoghurtbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Ett gott saftigt och syrligt bröd. Serveras gärna med färskost eller smör och flingsalt.

Ingredienser

  • 1/2 l mild naturell yoghurt 3% fett
  • 50g jäst
  • 2 tsk salt
  • 6 dl rågsikt
  • Ca 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Värm yoghurten till 37 º, fingervarmt. Rör ut jästen i en del av yoghurten,tillsätt resten,salt,rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen blank tills den släpper bunkens kant. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Arbeta degen på bakbord. Dela den i två delar och forma till runda eller ovala bröd. Lägg dem på plåt med bakpapper. Skåra lätt med vass kniv. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Strö över lite rågsikt och grädda i nedre delen av ugnen 200 º i ca 30 minuter. Låt svalna på galler utan duk.

    Liknande recept

    1 h 50 min
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben