Yoghurtbröd

Serverar: 1 portioner

Ett bröd som jag har hittat på själv och justerat i omgångar. Har nog fortfarande inte riktigt hittat rätt avvägning med mjölmängderna, men det är gott i alla fall.

Ingredienser

  • 3,5 dl vatten
  • 4 dl yoghurt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt drygt
  • 1 msk strösocker
  • 14 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl kruskakli
  • ½ pkt (torr)jäst
  • ½ dl grahamsmjö
  • ½ dl sesamfrö till formarna
  • sesamfrö att strö ovanpå
  • Instruktioner

    1. 1. Torrjäst blandas med grahamsmjölet.
    2. 2. Smörj två 1,5-litersformar och "bröa" med blandningen av graham & sesamfrö.
    3. 3. Blanda vatten, yoghurt, olja, socker och salt.
    4. 4. Värm vätskan till 37 el. 45-50 grader beroende på jästsort.
    5. 5. Häll vätskan i degbunke och lös ev. färskjäst.
    6. 6. Tillsätt grahamsmjölet (med ev. torrjäst).
    7. 7. Tillsätt vetemjölet och arbeta degen med degkrokar en bra stund. Degen blir ganska lös.
    8. 8. Häll degen i formarna och försök bre ut den hyfsat jämnt.
    9. 9. Pensal översidan med lite vatten och str sesamfrö över. (Penslingen gör att fröna fäster bättre).
    10. 10. Jäs under bakduk tills formarna nästan svämmar över.
    11. 11. Grädda i 225 grader tills de fått lagom gyllenbrun färg, men de bör nog stå inne minst 25-30 minuter. Stäng av ugnsvärmen om de börjar bli för mörka.
    12. 12. Tag bröden ur formarna och låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    1 h 50 min
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben