Yoghurtbröd

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 50 minuter

Jättegott och nyttigt bröd.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 1 1/4 dl grahamsmjöl
  • 1/2 dl Dansukker Fibrex
  • 1 1/2 dl rågkross
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 3/4 - 1 dl Dansukker brödsirap
  • 6 dl yoghurt eller filmjölk
  • Förslag på olika smaksättning
  • 2-3 tsk brödkryddor t ex kummin, anis, fänkål
  • Rivet skal av en apelsin
  • 50 g russin
  • Instruktioner

    1. Blanda samman vetemjöl, rågsikt, grahamsmjöl, fibrex, rågkross, solrosfrön, salt och bikarbonat i en skål.
    2. Blanda i sirap och filmjölk och rör hastigt ihop degen. Häll upp i en stor form, skall inte vara fylld till mer än 2/3, och grädda mitt i ugnen i 175° i ca 90 minuter. Täck med folie om limpan blir för mörk

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben