En nyttigare variant av glass.
Öka eller minska mängden honung beroende på smak, och det går också bra att utesluta ingefäran.
Ingredienser
7 cm färsk ingefära
8 msk tjock honung
6 msk vatten
6 dl turkisk yoghurt
Till servering
1 paket fryst mango, 250 g
Instruktioner
Skala och finhacka ingefäran och lägg den i en liten kastrull med 2 msk av honungen och vatten.
Låt koka upp sakta.
Låt sedan lagen sjuda försiktigt under lock i 10 minuter. Ta den från värmen och låt kallna.
När ingefärslagen är kall blanda ner den i yoghurten tillsammans med resten av honungen. Lägg smeten i en lämplig burk, täck över och ställ in i frysen i 3-4 timmar.
Rör om i yoghurtglassen med en kall gaffel så att iskristallerna går sönder. Ställ in burken i frysen igen och upprepa den här proceduren ett par gånger till. Låt sedan glassen frysa tills den är fast.
Ta ut glassen ur frysen 20 minuter före servering.
Servera den i små skålar tillsammans med mangotärningarna.