Yoghurtglass med honung och ingefära.

Serverar: 4-6 portioner

En nyttigare variant av glass. Öka eller minska mängden honung beroende på smak, och det går också bra att utesluta ingefäran.

Ingredienser

  • 7 cm färsk ingefära
  • 8 msk tjock honung
  • 6 msk vatten
  • 6 dl turkisk yoghurt
  • Till servering
  • 1 paket fryst mango, 250 g
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka ingefäran och lägg den i en liten kastrull med 2 msk av honungen och vatten. Låt koka upp sakta. Låt sedan lagen sjuda försiktigt under lock i 10 minuter. Ta den från värmen och låt kallna.
    2. När ingefärslagen är kall blanda ner den i yoghurten tillsammans med resten av honungen. Lägg smeten i en lämplig burk, täck över och ställ in i frysen i 3-4 timmar.
    3. Rör om i yoghurtglassen med en kall gaffel så att iskristallerna går sönder. Ställ in burken i frysen igen och upprepa den här proceduren ett par gånger till. Låt sedan glassen frysa tills den är fast.
    4. Ta ut glassen ur frysen 20 minuter före servering. Servera den i små skålar tillsammans med mangotärningarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben