Yoghurtlimpa med frön

Serverar: 1 portioner

Superlimpa med nyttiga frön. Väldigt god till ost och marmelad.

Ingredienser

  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • ½ dl chiafrön
  • 1 dl havrekärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 msk krossade linfrön
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 msk olivolja
  • Olja till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 1½ liters limpform med olja.
    2. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda. Tillsätt yoghurt, olja och sirap och rör ihop till en kladdig deg. Häll degen i den smorda formen. Grädda limpan i ca 60-65 minuter eller tills brödet har en innertemperatur på 96 grader. Låt brödet svalna lite. Slå det sedan ur formen och låt det kallna under bakduk.
    3. Servera brödet med en god ost och en klick marmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben