Yoghurtlimpa med sting

Tid: 1 timme 30 minuter

Lite vörtkrydda satte sprätt på detta nyttiga och goda bröd som även är lätt att göra.

Ingredienser

  • 2 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl vetemjöl special
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vörtkryddor
  • 1 dl torkade aprikoser, klippta i bitar
  • ½ dl mörk sirap
  • 1 dl lingonsylt
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser och häll ner aprikosbitarna i blandningen och rör om. Rör ihop yoghurt, sirap och lingonsylt och blanda noggrant med mjölblandningen.
    2. Smörj och bröa (jag tog grahamsmjöl) en avlång form 1 1/2 liter och lägg i degen med hjälp av en slickepott och jämna till ytan lite.
    3. Grädda i 15 grader i en timme, sänk därefter till 125 grader och grädda ytterligare c:a 15-20 minuter. Låt brödet kallna och mogna i några timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben