Youghurttårta med frukt

Serverar: 10-12 portioner

Denna tårta består av mjuk mandelbotten under en krämig, honungssötad fyllning som ackompanjeras av aprikoser och körsbär.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g finhackade hasselnötter
  • Fyllning
  • 8 gelatinblad
  • 2 - 3 msk hett vatten
  • 1 burk aprikoser
  • 1 burk körsbär
  • 4 dl matlagningsyoughurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl honung
  • 2 msk färspressad citronsaft
  • ½ citron, rivet skal
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Använd en form, 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Klä botten med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Placera en skål över en kastrull med kokande vatten. Lägg ägg och socker i skålen och vispa tills krämen blivit fast, ca 10 minuter. Vänd försiktigt ner mjölet. Blanda ner nötterna. Häll smeten i formen. Baka 10 minuter i ugnen.
    2. Blöt upp gelatinet i 5 dl kallt vatten. Låt aprikoser och körsbär rinna av. Spara sarften. Blanda youghurt, crème fraiche, honung, citronsaft och citronskal. Vispa grädden hårt och rör ner den i smeten. krama ur gelatinet och lös upp det i 2-3 msk hett vatten. Vispa ner gelatinet i smeten.
    3. Blanda ½ dl aprikossaft och ½ dl körsbärssaft. Droppa blandningen över tårtbottnen. Bred på 1/3 av youghurtsmeten. Täck med aprikoser och körsbär. Bred på resten av youghurtsmeten. Låt den stå kallt i minst tre timmar. Garnera med frukt och mandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben