Yvonnes köttfärsfrestelse

Serverar: 6-8 portioner

Rätt som går bra att förbereda!

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 5 gula lökar
  • 1 kg potatis
  • Smör till formen
  • 200 g riven ost
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 msk salt
  • 2 msk krossad svartpeppar
  • 1 tsk kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Bryn färsen i en stekpanna, ta upp. Skala, dela och skiva löken. Stek den lätt, så att den inte tar färg.
    2. Skala potatisen. Strimla den som till Janssons frestelse.Spola i kallt vatten. Låt rinna av väl.
    3. Smörj en stor ugnssäker form. Bottna med ett lager potatis, ca hälften. Täck med hälften av löken, hälften av köttfärsen och därefter med knappt hälften av osten och hälften av kryddorna. Lägg på resten av potatisen, löken, köttfärsen, kryddorna och täck med osten.
    4. Häll över grädden. Ugnsgrädda i ca 1/2 timme. När den fått fin färg täck med folie, sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare ca 1 1/2 timme.
    5. Frestelsen kan med fördel göras i ordning i förväg och sedan värmas ca 1/2 tim i 175 - 200 grader. Det smakar bra med en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben