Yvonnes smördegstarteletter med rökt lax

Serverar: 10 portioner

Purjolök och rökt lax passar bra ihop. Baka dem i mazarinformar av metall eller dubbla muffinsformar av folie.

Ingredienser

  • 1 klick smör
  • 5 smördegsplattor
  • 100 g rökt lax
  • ½ purjolök
  • 2 dl lätt creme fraiche franska örter
  • 2 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200c.
    2. 1. Smörj formarna med smält smör. 2. Tina smördegsplattorna. 3. Dela dem i två halvor och tryck ned en halv platta i varje form. 4. Det får gärna hänga ut snibbar på sidorna. 5. Strimla laxen och skölj och strimla purjon. 6. Vispa ihop creme fraiche franska örter, ägg och salt. 7. Krydda med salt och peppar. 8. Vänd ned laxen och purjon i smeten. 9. Fyll formarna med smeten. 10. Grädda formarna i ca 20 min eller tills fyllningen har stelnat och smördegen fått fin färg. 11. Fyllningen kommer att pösa upp, för att sen sjunka

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben