Zuccinilasange - GI

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Annorlunda smakrik rätt.

Ingredienser

  • 2 st zuccini
  • Köttsås
  • 500 gram nötfärs
  • 2 st gula lökar
  • 1 burk krossade tomater
  • 1dl vatten
  • 4 msk tomatpure
  • 2 msk persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk ny malen kryddpeppar
  • 1 krm svartppeppar
  • Vitsås
  • 1 msk margarin
  • 2 tsk mjöl
  • 1½ dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader Vitsåsen: Smält margarinet i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken i omgångar. Låt såsen koka ca 3-4 min salta och peppra.
    2. Köttsås: Skala och hacka löken. Bryn den på mellanvärme ca 1 min med lite margarin. Bryn upp köttfärsen tills den är genomstekt. (som till köttfärsås) Häll i krossade tomater, tomatpuren, persiljan, vattnet och kryddorna. Låt puttra ca 10 min på svag värme. Under tiden skalar du Zuccinin. Lättast med en osthyvel. Skär sedan zuccinin på längden med osthyveln. Blir perfekta i tjockleken. Häll ett täckande köttsås lager i en ungsfast form. Fördela zuccinin i ett lager ovanpå varva så och avsluta med ett lager köttsås. Häll över vitsåsen i ett avslutande lager. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min. Serveras med grönsallad (ev qinoa eller bulgur)

    Liknande recept

    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben