Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buttermilk

Buttermilk eller kärnmjölk som är det svenska ordet, är en produkt som vi inte längre hittar i våra svenska mataffärer. Det är en restprodukt från när man kärnar smör av grädde. Den har en tjockare konsistens än vanlig mjölk som påminner lite om filmjölk i smaken. Den går att dricka som den är, men är kanske mest förekommande i bakrecept till exempel buttermilk pancakes. Många som bakar enligt utländska recept där buttermilk finns med, byter helt enkelt ut den mot filmjölk vilket fungerar bra. Men det går också att göra egen buttermilk genom att blanda mjölk och vinäger som får stå en stund och dra till sig, alternativt snabbt köras i mikro. En klassisk rätt i USA, väl värd att prova, är “southern style buttermilk fried chicken” där buttermilk utgör grunden i marinaden.


Sätt ugnen på 180 º. Blanda äggulorna, lättfilen och vaniljsockret i en stor skål (vispa ej). Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Dela smöret i mindre bitar, tillsätt smöret och de to...

1

Blanda ägg och fil i en bunke. Ha i övriga ingredienser. Smörj och bröa en form. Sätt ugnen på 220 grader och häll ner degen i formen. Baka brödet ca 25 minuter i mitten av ugnen. Låt brödet svalna nå...

1

Sikta mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. I en annan skål blanda den röda pastafärgen och kakao. Mixa sedan smör och socker fluffigt ungefär 3 minuter. Mixa in äggen ett åt gången. Tillsätt en tredj...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.