Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Red Velvet Cake

 
Skriv ut

Saftig tårta, perfekt för alla hjärtans dag! Om du inte har tillgång till buttermilk kan du göra din egna genom att tillsätta lite citronsaft i mjölk och låta stå 5 min.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. I en annan skål blanda den röda pastafärgen och kakao. Mixa sedan smör och socker fluffigt ungefär 3 minuter. Mixa in äggen ett åt gången. Tillsätt en tredjedel av mjölmixen och mixa väl, blanda sen i hälften av buttermilken (om du inte har tillgång till buttermilk kan du göra din egna genom att tillsätta lite citronsaft i mjölk och låta stå 5 min). Blanda i ytterligare en tredjedel av mjölmixen och sedan resten av buttermilken. Tillsätt resten av mjölet och blanda väl, se till att skrapa ner degen från sidorna. Blanda i kakao färgblandningen.
  2. Bröa och smöra två 23 cm runda formar och sätt ugnen på 175 grader. Mixa sedan i en lite skål bikarbonat och vinäger, det kommer att fräsa till! Blanda ner mixen i kaksmeten och rör om ordentligt. Dela upp smeten jämt i de två formarna och ställ in i ugnen. Baka 25-30 minuter, den är klar då du kan trycka in en tandpetare och den kommer ut ren.
  3. Låt bottnarna svalna 10 min på ett galler, lyft sedan bort formarna och låt svalna helt innan du frostar kakan.
  4. Jag använde mig inte av några mått till frostingen utan höftade bara till det. Jag smälte chokladen över vattenbad, vispade Philadelphia osten tills den var mjuk. När chokladen svalnat en aning blandade jag ihop den med osten och fyllde tårtan med ett lager. Jag frostade den sedan ett lager och ställde in den i kylen över natten. Dagen efter så frostade jag ett nytt lager, det första lagret täckte inte så bra då den röda kakan blandas lätt in i frostingen så den behöver två lager.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.