Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Red velvet cake med jordgubbar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En saftig kaka bördig från amerikanska södern. Här i en svensk kombo.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt kakan svalna helt och lossa sedan formen.
  3. Vispa ihop ingredienserna till frostingen. Rensa och skär jordgubbarna i skivor och spara de finaste till garnering.
  4. Skär kakan i 3 delar. Bred ca 2 ½ dl av frostingen på den undre delen. Täck med ett lager jordgubbar. Lägg på den andra delen och upprepa. Lägg på den översta delen och bred på ett tunt lager frosting, ca 1 ½ dl runtom. Ställ in i kylen ca 30 minuter för att stelna. Ta ut och bred på resten av frostingen. Garnera med jordgubbarna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maja75 6 juli 2009

    Hej! Såg också detta recept i Buffé och testade det gladeligen. Blev så besviken på smaken på själva kakan. Hoppas verkligen att någon kan motbevisa mig för bilden på kakan i tidningen är fantastisk!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.