Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Red Velvet Cake (tårta)

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Denna underbara Amerikanska tårta är en fröjd för ögat och smaklökarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra två runda formar och klipp till ett bakplåtspapper lika stort som botten och lägg i. Blanda mjöl, salt och kakao i en skål, ställ åt sidan.
  3. Vispa smöret mjukt med en elvisp en annan skål. Häll i sockret och vispa det lätt och luftigt. Häll i äggen ett i taget och vispa nog mellan varje gång. Skrapa ner smeten från skålens sidor och häll i vaniljsockret, vispa ordentligt tills allt blandas.
  4. Blanda filmjölken med karamellfärgen. Med elvispen på låg hastighet blandar du i mjölblandningen coh filmjölken i äggsmeten. Balnda vinägern och bakpulvret för sig, låt det fräsa och blanda sen snabbt ner det i smeten. Arbeta snabbt och fördela smeten mellan de båda formarna. Släta till smeten med en slickepott.
  5. Grädda i ca 25-30 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren när man sticker kakan i mitten. Ställ formarna på ett galler och låt kakorna svalna i 10 minuter i formen. Lägg sedan gallret ovanför formarna och vänd, lyft bort formen. När kakan är helt sval, plasta in den och lägg i frysen i minst en timme för att göra det lättare att fylla och frosta kakan. Fyllning/frosting: Vispa ostarna fluffiga med elvisp. Tillsätt vaniljen och florsockret, vispa till en slät smet. Vispa grädden i en anna skål blanda sedan i lite grädda i taget i ostsmeten. Ifall frostingen inte är tillräckligt tjock för att smeta på, ställ den i kylen en stund så tjocknar den. Dela varje kaka i två lager. Placera ett lager, med ovansidan nedåt, på ett fat, smeta på frosting och lägg sedan på ett nytt lager kaka osv. Smeta också frosting på toppen coh sidorna av kakan. Dekorera sedan kakan med kokos.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mammablengt 25 april 2009

    Hej, excuse me om jag låter oförskämd men jag gjorde detta recept i går och det gick inte alls bra X_x jag måste ha gjort något fel men den blev inte alls hög och jag behövde göra om den en extra gång då blev den lite bättre men ändå inte hög. formen kanske var för stor.. jag vet inte alls O_o jag hade en vanlig form med löstagbar botten men tårtan blev ändå jätte god!:D och släkten älskade den var bara lite problem med att baka den XD

  • kittypie 2 juni 2010

    Har bakat denna som cupcakes förut och den är helt otrolig. har dock inte testat frostingen än, tror du att det går att bara använda philadelphia istället för philadelphia och mascarpone? alltså att man lägger till 200 g philadelphia istället. Är nämligen inte så förtjust i mascarpone...

  • browneyedsusan 6 november 2011

    Bakade denna tårta i "barbietårta" format. god var den!

  • Emjah 5 februari 2012

    God och saftig tårta! Fick många kommentarer som undrade vad det var för rött jag hade i tårtan - allt från hallon till rödbetor =) Jag hyvlade dessutom vit choklad som jag spridde över toppen. Yummi yummi! =D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.